Wina czerwone

Nestor

  • Złoty medal na TuchoViniContest 2021, srebrny medal Konkursie Polskich Win Jasło 2021, srebrny medal na Ogólnopolskim Konkursie Win w Zielonej Górze 2021
  • Brązowy medal na V Konkursie Polskich Win Jasło 2018
  • Wino z odmian Regent, Rondo oraz cabernet Cortis, klarowne o ciemnej barwie.
  • Wino wytrawne o umiarkowanym poziomie alkoholu .
  • Wyczuwalne aromaty wiśni, czarnej porzeczki oraz owoców leśnych . Gładkie i aksamitne z owocowym finiszem.
  • Wzbogacenie o nutę drewna dębowego przyczyniło się do złagodzenia i pogłębienia struktury wina.
  • Idealne do sałatek, serów, a także grillowanego mięsa oraz dań z makaronu i dziczyzny.
  • Temperatura podawania 16-18°C.

Senior

  • Złoty medal na TuchoViniContest 2021, srebrny medal Konkursie Polskich Win Jasło 2021,
  • Wino z odmian cabernet cortis, leon millot, rondo klarowne o pięknej barwie.
  • Wino wytrawne o umiarkowanym poziomie alkoholu .
  • Wyczuwalne aromaty wiśni, czarnej porzeczki oraz owoców leśnych . Gładkie i aksamitne z owocowym finiszem.
  • Wzbogacenie o nutę drewna dębowego przyczyniło się do złagodzenia i pogłębienia struktury wina.
  • Idealne do sałatek, serów, a także grillowanego mięsa oraz dań z makaronu i dziczyzny.
  • Temperatura podawania 16-18°C.

Rogentis

  • Kupaż z odmian Regent, Cabernet Cortis oraz Schuyler, ze śladowym udziałem Monarcha
  • Wino półsłodkie o umiarkowanym poziomie alkoholu .
  • Wyczuwalne aromaty dojrzałej czarnej porzeczki, maliny oraz wiśni . Z długim owocowym finiszem.
  • Idealne do deserów, wędlin, czerwonego mięsa.
  • Temperatura podawania 13-17°C.

Vermell

  • Wino autorskie.
  • Kupaż z wszystkich czerwonych odmian w winnicy. Podobnie jak tradycyjne Gemischter Satz.
  • Przez wielu naszych klientów nazywane polskim porto.
  • Słodkie czerwone wino.
  • Wino o poziomie alkoholu wyraźnie rozgrzewającym.
  • Z bardzo mocnym aromatem kandyzowanych owoców, karmelu oraz marmolady i miodu .
  • Długi owocowo-miodowy finisz.
  • Idealne do deserów na bazie ciemnych owoców lub kawy, a także po posiłku.
  • Temperatura podawania ok. 15-18°C.

 Występujący w winie osad jest zjawiskiem naturalnym, świadczy o obecności  minerałów, głównie wapnia i potasu.