Wina czerwone

Regent

  • Wino z odmiany Regent, klarowne o ciemnej barwie.
  • Wino wytrawne o umiarkowanym poziomie alkoholu .
  • Wyczuwalne aromaty wiśni, czarnej porzeczki oraz owoców leśnych . Gładkie i aksamitne z owocowym finiszem.
  • Wzbogacenie o nutę drewna dębowego przyczyniło się do złagodzenia i pogłębienia struktury wina.
  • Idealne do sałatek, serów, a także grillowanego mięsa oraz dań z makaronu i dziczyzny.
  • Temperatura podawania 16-18°C.

 

Rondo

  • Wino z odmiany Rondo, klarowne o ciemnej rubinowej barwie.
  • Wino półwytrawne o lekkim poziomie alkoholu .
  • Wyczuwalne aromaty wiśni oraz aronii. Z długim owocowym z owocowym finiszem.
  • Idealne do wędlin, białego i czerwonego mięsa, serów i grillowanych potraw.
  • Temperatura podawania 15-16°C.

 

Rogentis

  • Kupaż z odmian Regent, Cabernet Cortis oraz Cascade, ze śladowym udziałem Monarcha
  • Wino półsłodkie o umiarkowanym poziomie alkoholu .
  • Wyczuwalne aromaty dojrzałej czarnej porzeczki, maliny oraz wiśni . Z długim owocowym finiszem.
  • Idealne do deserów, wędlin, czerwonego mięsa.
  • Temperatura podawania 13-17°C.

 

Vermell

  • Wino autorskie.
  • Kupaż z wszystkich czerwonych odmian w winnicy. Podobnie jak tradycyjne Gemischter Satz.
  • Przez wielu naszych klientów nazywane polskim porto.
  • Słodkie czerwone wino, szaptalizowane miodem. Już Rzymianie dosładzali moszcz gronowy, by osiągnąć wyższy poziom alkoholu, do XIX wieku stosowane było to również w Europie.
  • Wino o mocnym poziomie alkoholu wyraźnie rozgrzewającym.
  • Z bardzo mocnym aromatem kandyzowanych owoców, karmelu oraz marmolady i miodu .
  • Długi owocowo-miodowy finisz.
  • Idealne do deserów na bazie ciemnych owoców lub kawy, a także po posiłku.
  • Temperatura podawania ok. 15-18°C.